Petresco IGT Toscana 2013

914

Majitelé vinařství Le Cinciole, Luca a Valeria osobně dohlížejí na pečlivý výběr hroznů Sangiovese použitých pro toto víno. Hrozny jsou vybírány z těch vinic, které vykazují nejlepší zralost a které nejlépe vystihují charakter současného ročníku. Ročně tohoto vína vyrobí v Le Cinciole pouze okolo 5 tisíc lahví. Vinifikace se provádí v cementových nádržích s glazurou a během přirozeného kvašení se mošt průběžně kontroluje, aby teplota nepřekročila 28 stupňů Celsia. Víno se poté přemístí do barikových sudů, kde probíhá jablečno-mléčné kvašení na kalech. V těchto sudech také víno zraje po dobu 24 měsíců a další zrání pak probíhá ještě v láhvích.

Nezávislé hodnocení
Gambero Rosso
Robert Parker – 92+/100

Jen 4 skladem

Katalogové číslo: 51-CI-R31-2013 Kategorie:
JAK VYBRAT VÍNO Z CHIANTI? NÁKUPNÍ PRŮVODCE CHIANTI

Le Cinciole

Stranou civilizace, v kopcích jižně od Florencie vytváří Luca a Valeria Orsini organická nepřikrášlená Sangiovese. Jako u většiny špičkových vinařů je i tady vše podřízeno respektu k přírodě a tradičním výrobním postupům. Pak už ani nepřekvapí, že zrání vína ve sklepě doprovází italská renesanční hudba. Prý to zlepšuje kvalitu. Vinařství Le Cinciole uvádí i největší světová encyklopedie vína od André Dominé mezi nejlepšími toskánskými vinařstvími. A důležité ocenění získalo také od Gambero Rosso, které každý rok hodnotí okolo 22 tisíc italských vín. Pouze tři Chianti Classico ročníku 2014 dostala nejvyšší ocenění “Tre Bicchieri”, jedno z nich je Chianti Classico 2014 od Le Cinciole.

Vinař

Le Cinciole

Hodnocení

Robert Parker – 92+/100

Odrůda

Země původu

Vinařská oblast

Vinařská podoblast

Kvalitativní kategorie

Ročník

Obsah alkoholu

14,0 % obj.

Objem

0,75 l

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Petresco IGT Toscana 2013“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.