Profil vína
Cukr
Kyselina
Tělo
Tříslovina
Alkohol
290Kč
Vinná réva, ze které se vyrábí toto víno, roste především na vápenatém podloží. Část pak na břidlicovém a to dává výslednému vínu jeho pevný a štíhlý styl. Vůně je typická bylinným a citrusovým aroma. Na patře je zase zřetelně cítit mineralita, která dodává atraktivní slanost. Dlouhý čas na kalech dodává vínu rafinovanost. Hodí se k mořským plodům, mušlím a rybám.
Nezávislé hodnocení
Falstaff – 90/100
A la carte – 92/100
Gault & Millau – 17/20
Jen 4 skladem
| Vinař | Weingut St. Zehetbauer |
|---|---|
| Hodnocení | Falstaff – 90/100 |
| Odrůda | |
| Země původu | |
| Vinařská oblast | |
| Vinařská podoblast | |
| Vinice | |
| Kvalitativní kategorie | |
| Ročník | |
| Archivace až do | 2027 |
| Kategorie podle zbytkového cukru | |
| Obsah alkoholu | 12,5 % obj. |
| Zbytkový cukr | 1,0 g/l |
| Obsah kyseliny | 5,3 g/l |
| Objem | 0,75 l |
| Alergeny | Oxid siřičitý a siřičitany |
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.