Vinice a ročník
60% hroznů Albariño z vinic v O Rosal, doplněných o další původní odrůdy Caiño Blanco, Loureiro a Treixadura. Pokud jde o ročník je popisován jako učebnicově ‚galicijský‘. Dobré počasí na začátku jara způsobilo, že rozkvět přišel o 10 dní dříve než se děje standardně v této oblasti. Občasné srážky podporovaly správný vývoj révy a mírné teploty a počasí zajistily uspokojivé kvetení. Léto bylo chladné a suché kromě září, kdy množství front z Atlantiku doprovázených proměnlivým počasím a srážkami, zpozdilo začátek sklizně, která byla jednou z nejdelších v posledních letech kvůli přerušením způsobeným déštěm.
Sklizeň a vinifikace
Sklizeň byla zahájena 16. září na vinice Silvosa (O Rosal) a o den později na vinici Viñadeiro (O Salnés). Skončila až 6. října kvůli zpožděním způsobeným dešti a proměnlivým počasím. Po výběru hroznů probíhal ruční sběr do malých boxů, které se chlazené přepravují do vinařství. Vůbec poprvé prošla celá sklizeň optickým třídicím strojem – prvním takovým v Rías Baixas – a byly vyřazeny hrozny, které nesplňovaly přísné požadavky. Po ochlazení a maceraci, byly hrozny lisovány v inertní atmosféře s dusíkem, aby se zabránilo oxidaci. Po stočení byl čistý mošt fermentován při teplotě 15ºC. V tomto ročníku, 50 % vína Albariño prošlo malolaktickým kvašením. Každá odrůda se zpracovává samostatně než je vytvořená finální směs. Ta odpočívá na kalech, které jsou pravidelně míchány, aby zůstaly v suspenzi, čímž je dodána vínu komplexnost.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.