Alce Nero Extra panenský olivový olej se vyrábí výhradně z bio oliv italských kultivarů včetně Coratina, Ogliarola a Carolea, které dávají zelený olej se žlutými odlesky a vyznačují se lehkou ovocnou vůní a vyváženou chutí.
Olivy, z nichž je vyrobený tento extra panenský olivový olej, pocházejí z přibližně 120 000 olivovníků umístěných mezi Puglií (v oblastech Bari a Foggia), Kalábrií (v provinciích Crotone a Cosenza) a Sicílií (Trapani a Agrigento) a pěstuje je kolem 160 pěstitelů oliv.
Podle požadavků ekologického nařízení se nepoužívá žádné chemické ošetření a hnojiva jsou pouze organického původu, čímž se zabraňuje ochuzování půdy a znečišťování spodních vod. Půda je ve skutečnosti obohacena organickými hnojivy a praxí zeleného hnoje – pohřbením polních fazolí pěstovaných v olivovém háji.
Olivy se sklízejí mezi říjnem a lednem, kdy dosáhnou správného stupně zralosti. V tomto období mají olivy tu nejlepší kvalitu a výslední olej má v závislosti na konkrétním ročníku střední až intenzivní ovocnost.
Olivy se zpracují na olej do 48 hodin po sběru. Olivy se zpracovávají za studena (při teplotě ne vyšší než 27 ° C). Nízké teploty zpracování umožňují zachovat chuť, vůni a typické aroma.
Každý Alce Nero organický extra panenský olivový olej má svůj vlastní průkaz totožnosti. Chcete-li znát přesný původ každé láhve a zjistit její hlavní smyslové vlastnosti, můžete nám napsat na info@vinoteria.cz s uvedením čísla šarže uvedeného na zadní straně štítku (např. L. 11.16). My Vám zjistíme, odkud přesně olej pochází.
O Alce Nero
Alce Nero je italské sdružení bio farmářů, včelařů a výrobců potravin které má v Itálii 1,000 a ve světě 14,000 členů. Své produkty už více jak 30 let vyrábí s respektem k přírodě, na půdě, která není zatěžována chemickými hnojivy a pesticidy. Nabídka zahrnuje více jak 300 produktů – těstoviny, rýži, rajčatová pyré a omáčky, nakládanou zeleninu, ovocné džusy nebo třeba sušenky, zavařeniny a med.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.