Kalkofen Riesling Federspiel 2023

358

Jasná žlutozelená barva se stříbrnými odlesky. Aroma plné jemných nuancí žlutého ovoce, nádech jablka a broskve, trocha pomerančové kůry. Střední tělo, jemné mangové nuance, svěží kyselost, slaný dotek v závěru, svěží doplněk k jídlu.

Skladem

Katalogové číslo: 22-NN-W14-2023 Kategorie:

Profil vína

Cukr
Kyselina
Tělo
Tříslovina
Alkohol
JAK VYBRAT VÍNO Z WACHAU? NÁKUPNÍ PRŮVODCE WACHAU

Weingut Nothnagl

Rodinné vinařství ze Spitzu založené roku 1872. Od konce devadesátých ho řídí Anton Nothnagl, který ideálně kombinuje staré tradice a moderní technologie a těží z vlastnictví vinic nacházejících se v nejlepších polohách Spitzu. Falstaff hodnotí Weingut Nothnagl třemi hvězdičkami, což ho řadí hned za první desítku nejlepších vinařů Wachau. Přečtěte si víc o Weingut Nothnagl.

Z jaké oblasti víno pochází

Wachau má v rámci rakouského vinařství mimořádné postavení. Jde o jasně definovanou oblast údolí Dunaje mezi Melkem a Krems an der Donau, jehož délka je pouhých 33 kilometrů. Malá rozloha společně s velkým důrazem na kvalitu (ne na kvantitu) znamenají, že zdejší produkce je relativně omezená a zdejší vína jsou opravdu výjimečná. Některé ročníky jsou dokonce už krátce po zahájení prodeje beznadějně vyprodané. Přečtěte si víc o oblasti Wachau.

Riesling

Riesling je považovaný za nejlepší bílé víno na světě nebo také “krále vín a víno králů”. Typická je pro něj atraktivní kombinace kyselosti a sladkosti, která je často přirovnávaná k šťavnatému zelenému jablku. Víc o této odrůdě zjistíte přímo v článku o rieslingu.

Vinař

Weingut Nothnagl

Odrůda

Země původu

Vinařská oblast

Vinařská podoblast

Vinice

Kvalitativní kategorie

,

Ročník

Archivace až do

2029

Kategorie podle zbytkového cukru

Obsah alkoholu

12,5 % obj.

Obsah kyseliny

6,5 g/l

Objem

0,75 l

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Kalkofen Riesling Federspiel 2023“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *