Degustace Fattoria di Grignano a Colombaio di Santa Chiara

Je nějaký rozdíl mezi vinařstvím, kde se zkušenosti předávají po staletí, a vinařem, který začal vyrábět víno před pár lety? Právě to můžete posoudit při degustaci vín z dvou toskánských vinařství – Fattoria di Grignano z oblasti Chianti Rufina a Il Colombaio di Santa Chiara z věžatého San Gimignana.

Fattoria di Grignano se může pochlubit opravdu dlouhou tradicí, víno se tady pěstovalo a vyrábělo už v 16. století, kdy toto panství darovala Kateřina Medicejská bankéři Enricu Gondimu. Vína z Grignana jsou charakteristická svojí elegancí, dobrou tříslovinou a komplexní vůní lesních plodů a koření. Od roku 2012 má většina vín certifikaci bio.

Il Colombaio di Santa Chiara je rodinná farma, kde se začalo víno vyrábět v roce 2002 díky Alessio Logimu, který tehdy studoval enologii. Dnes jsou vína z vinařství v nabídce restaurací po celém světě a jejich Selvabianca byla vyhodnocena v roce 2016 jako nejlepší vernaccia prestižním časopisem Decanter. Také na této rodinné farmě je důležitý respekt ke krajině a přírodě, proto všechna jejich vína mají bio certifikaci.

Protože je Toskánsko vinařsky velmi pestrá oblast, bude pestrá i nabídka vín k ochutnání – sekt, růžové víno, zmíněná bílá vernaccia a samozřejmě červená vína – hlavně Chianti Colli Senesi a Chianti Rufina a jejich Riserva verze.

Degustační lístek:

Vino Spumante Brut Metodo Classico „Grignano“, Fattoria di Grignano
IGT Toscana Rosato Cremisi 2016, Il Colombaio di Santachiara
Vernaccia di San Gimignano DOCG Selvabianca 2016, Il Colombaio di Santachiara
Rosso „Pietramaggio“ IGT Toscana 2014, Fattoria di Grignano
Chianti Colli Senesi DOCG Campale 2015, Il Colombaio di Santachiara
Chianti Colli Senesi DOCG Riserva Il Priore 2013, Il Colombaio di Santachiara
Chianti Rufina „Grignano“ 2015, Fattoria di Grignano
Chianti Rufina Riserva „Poggio Gualtieri“ 2012, Fattoria di Grignano

K vínům budeme párovat jako obvykle různé speciality a sýry. Komu nebudou degustovaná vína stačit, může si objednat třeba další skleničku v rámci volné degustace.

Termín:
pátek 5. října 2018, od 18 do 20 hodin, poté volná degustace

Místo:
VINOTERIA, Masarykovo náměstí 511, Hradec Králové

Cena degustace: 400 Kč

V ceně je zahrnuto:

  • 8 degustačních vzorků vína ˜0,5 dcl
  • párování jídla
  • stolní voda, pečivo
  • povídání o degustovaných vínech
  • fotky z Toskánska a pár tipů třeba na prodloužený víkend nebo delší dovolenou
  • a samozřejmě dobrá zábava v neformálním prostředí a příjemné společnosti

Přijďte a poznejte pestrost toskánských vín. Vezměte s sebou přátele a užijte si večer v neformálním prostředí a příjemné společnosti.

Chcete mít takovou degustaci jenom pro sebe? Zjistěte víc o privátní degustaci.

Registrujte se na webu a budete dostávat pozvánky na další podobné akce plus 100 Kč na první nákup vín na shopu.

REZERVUJTE SI MÍSTO NA DEGUSTACI

Místo na degustaci si rezervujte na info@vinoteria.cz. Rezervace je nutná.

Počet míst na akci je omezený a bohužel není v našich silách informovat o počtu volných míst v reálném čase. Proto prosím počítejte s tím, že někdy nemusíme být schopni vyhovět Vašemu požadavku na rezervaci. Děkujeme za pochopení.

Informace o události najdete také na Facebooku – www.facebook.com/vinoteriacz/events.

0

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *