Profil vína
Cukr
Kyselina
Tělo
Tříslovina
Alkohol
696Kč
Víno pochází z vinice Steinberg, která je považovaná za jednu z nejlepších v oblasti Leithaberg. Díky ideální jiho-jihozápadní expozici s dlouhou dobou slunečního svitu a tepelně akumulační minerální břidlicové půdě dosahují hrozny na Steinbergu nejlepší zralosti. Vína z vinice Steinberg skvěle ukazují jedinečnost vín Leithaberg DAC. Vlajkové víno z vinařství St. Zehetbauer zraje nejméně čtyři týdny na rmutu a po dobu dvanácti měsíců v rakouských a francouzských barikových sudech. Poté víno odpočívá až 12 měsíců v lahvi. Výsledkem je silné a hluboké víno s minerálními tóny, šťavnatým vzhledem a vůní tmavých bobulí, jalovce a zemitými tóny. Strukturu drží pevný tanin, závěr je velmi působivý s je dobrým příslibem pro budoucí zrání tohoto vína. Skvěle se hodí k dušeným masům, hovězímu atd.
Nezávislé hodnocení
Falstaff – 92/100
A la carte – 94/100
Andreas Larsson – 93/100
Skladem
| Populární nákupy | |
|---|---|
| Vinař | Weingut St. Zehetbauer |
| Hodnocení | 92 bodů (Falstaff) |
| Odrůda | |
| Země původu | |
| Vinařská oblast | |
| Vinařská podoblast | |
| Vinice | |
| Kvalitativní kategorie | |
| Ročník | |
| Nejlepší k pití | Nyní-2030 |
| Kategorie podle zbytkového cukru | |
| Obsah alkoholu | 13,5 % obj. |
| Zbytkový cukr | 1,0 g/l |
| Obsah kyseliny | 5,5 g/l |
| Objem | 0,75 l |
| Alergeny | Oxid siřičitý a siřičitany |
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.