Vinice a ročník
60% hroznů Albariño z vinic v O Rosal, 12% Caiño, 21% Loureiro a 7% Treixadura. Po typickém předjarním počasí, suchá druhá polovina května s vyššími teplotami umožnila dobré založení hroznů. Léto, zvláště červenec, bylo velmi horké a suché, s extrémními teplotami pro tuto oblast. V srpnu dominovaly vysoké tlaky, bouřky během druhé poloviny měsíce přinesly přerušované deště, které pomohly úplnému dozrání hroznů. Celý růstový cyklus byl asi o deset dní napřed oproti roku 2019. Dobré počasí v čase sklizně pomohl zajistit ročník nejvyšší kvality.
Sklizeň a vinifikace
V O Rosalu začala sklizeň hroznů ve výborném stavu 7. září. Hrozny ve 20 kg kádích byly rychle odvezeny do vinařství ve vozidle s chlazením. Zde byly na třídícím stole vytříděné všechny hrozny kromě těch v perfektním stavu. Po odstopkování byly hrozny ochlazeny na 10 ° C a macerovány 10 hodin. Hrozny byly následně rozdrcené v membránových lisech za inertní atmosféry, aby se zabránilo oxidaci. Po rekování mošt kvasil při 15 ° C. Každá odrůda se zpracovávala jednotlivě až do konečného promíchání před plněním do lahví. Víno bylo uchováno na kalech za pravidelného míchání, aby byla zajištěna komplexnost.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.