Vinice a hrozny
58% hroznů Albariño z vinic v O Rosal, 15% Caiño, 15% Loureiro a 12% Treixadura.
Jak probíhá vinifikace
Sklizeň perfektně zralých hroznů začla odrůdami Loureiro a Treixadura na vinicích v O Rosalu 9. září. Při převážení hroznů do vinařství je používáno chlazení a boxy o omezené hmotnosti 20 kg, aby byla přeprava co nejšetrnější. Ve vinařství byly vybrány ty nejlepší hrozny, které se následně zchladily na 10 ° C a nechaly macerovat 10 hodin. Toto “studené namáčení” zdůrazní jejich unikátní charakteristiky. Potom je lisovaný mošt v inertní atmosféře, aby se zabránilo oxidaci. Po dekantaci se čistý mošt fermentuje při 15 ° C. U tototo vína neprobíhala malolaktická fermentace. Všechny procesy, od sklizně po mísení, probíhaly samostatně pro každou odrůdu a víno se nechávalo na kalech až do lahvování.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.