Finca Nueva
Vinařství Finca Nueva si předsevzalo nesnadný úkol. Vyrábět vysoce kvalitní vína za přístupnou cenu a současně tím nabídnout i trochu jiný obraz vín z Riojy. Výsledkem jsou vína se skvělým poměrem kvality a ceny, přístupná i začínajícím milovníkům vín, ideální pro (skoro) každodenní pití.
Vinifikace
Hrozny jsou odstopkovány a ponechány nerozdrcené v nerezových tancích po dobu 6 dní k studené fermentaci při teplotě 5°C. Vlastní fermentace probíhá po dobu dalších 10 dnů při kontrolované teplotě 28°C a každý den bylo víno třikrát přečerpáno. Následuje macerace na slupkách po dobu 16 dní, víno je potom stlačeno a zpátky rackováno do nerezových tanků k malolaktické fermentaci. Zrání probíhá 24 měsíců ve francouzských dubových sudech a rackováno je víno každé tři měsíce. Do lahví se plnilo bez filtrace a jakéhokoliv čištění.
Ročník 2010
Rok 2010 začal mimořádně studenou a deštivou zimou a bohatou sněhovou nadílkou. I únor byl neobvykle studený, následoval studený březen a teplotně průměrný duben. Pupeny začaly rašit ve třetím dubnovém týdnu se studenými nocemi bez mrazů.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.