JAK VYBRAT VÍNO Z CHIANTI? NÁKUPNÍ PRŮVODCE CHIANTI
Fattoria di Grignano
Fattoria di Grignano se může pochlubit opravdu dlouhou tradicí, víno se tady pěstovalo a vyrábělo už v 16. století, kdy toto panství darovala Kateřina Medicejská bankéři Enricu Gondimu. Nyní je ve vlastnictví rodiny Inghirami a díky stabilnímu finančnímu zázemí se vinařství může zaměřit na výrobu prvotřídních vín, modernizovat výrobu a vysadit a udržovat vinice produkující pouze ty nejlepší hrozny při minimální hustotě keřů na hektar. Vína z Grignana jsou charakteristická svojí elegancí, dobrou tříslovinou a komplexní vůní lesních plodů a koření. Od roku 2012 má většina vín certifikaci bio.
Vinoteria –
Krásná rubinová barva, málo znatelný meniskus
Na patře směs vyzrálých třešní a tóny tmavého bobulového ovoce
Jemná kyselina, osvěžující, harmonické
Kratší závěr
88/100