Nákupní průvodce / Podle stylu vína
Šumivá vína
Šumivá vína mohou být vyráběna různými metodami – klasickou šampaňskou metodou kvašení v láhvi, fermentací v sudu jako například Prosecco nebo prostě okysličením v případně levných šumivých vín.
Doprava zdarma při nákupu od 2000 Kč • Množstevní sleva při nákupu od 3000 Kč • Všechna vína skladem • Vše o nákupu zde
Typické odrůdy a oblasti: Klasické šampaňské vzniká ze tří odrůd – Pinot Noir, Pinot Meuniere a Chardonnay. Výbornou kvalitu mají německé sekty z Rieslingu, ale i rakouská, španělská a některá italská šumivá vína nezůstávají pozadu.
Gastronomie: Šumivé víno je vhodné jako aperitiv, dobře se páruje nejenom s mořskými plody, ale i rybami, světlým masem a tvrdými sýry.
Doporučená teplota podávání: Šumivá víná by se měla pít perfektně vychlazená ne teploty mezi 5-9 °C.