Vinice a hrozny
100% hrozny Albariño z vinic v O Rosal a Cambados (D.O. Rías Baixas).
Jak probíhá vinifikace
Při převážení vybraných hroznů do vinařství je používáno chlazení a boxy o omezené hmotnosti 20 kg, aby byla přeprava co nejšetrnější. Nejlepší hrozny jsou destemované a zchlazenné na teplotu 10 ° C a macerují se tak 10 hodin. Toto “studené namáčení” zdůrazní jejich unikátní charakteristiky. Potom je lisovaný mošt v inertní atmosféře, aby se zabránilo oxidaci. Po dekantaci se čistý mošt fermentuje při 15 ° C. Tento ročník proběhlo jablečno-mléčné kvašení v 10 % nádrží. Víno se nechávalo na kalech až do lahvování.
VinoteriaCz –
Víno má znatelnou viskozitu, světlou barvu.
Na patře překvapí dobrá kyselina, kterou bychom spíše očekávali u bílého vína ze severnějších oblastí.
Má ovocné tóny, bílá broskve, je harmonické a svěží.
Celkově skvěle pitelné víno