Camalaione IGT Toscana 2013

1,067

Bio cuvée z hroznů odrůd Cabernet Sauvignon (70 %), Syrah (15%) a Merlot (15%). Ročně se ho vyrobí v Le Cinciole pouze okolo 4 tisíc lahví a jsou na něj použité pouze ty nejlepší hrozny. Na vinicích věnovaných tomuto vínu dosahuje totiž hustota rostlin hodnoty 9000 rostlin/hektar. Přírozená konkurence mezi nimi tak způsobuje, že neprodukují více než 500 gramů velmi kvalitních hroznů na rostlinu. Fermentace probíhá v 500litrových dubových sudech, následovaná ještě malolaktickou fermentací v dalších barikových sudech. V těch víno také zraje po dobu 24 měsíců a k dalšímu zrání dochází ještě v cementových nádržích a konečně ještě po dobu nejméně 12 měsíců v samotných lahvích.

Nezávislé hodnocení
Robert Parker – 92/100

Není skladem

Není skladem

Katalogové číslo: 51-CI-R32-2013 Kategorie:
JAK VYBRAT VÍNO Z CHIANTI? NÁKUPNÍ PRŮVODCE CHIANTI

Le Cinciole

Stranou civilizace, v kopcích jižně od Florencie vytváří Luca a Valeria Orsini organická nepřikrášlená Sangiovese. Jako u většiny špičkových vinařů je i tady vše podřízeno respektu k přírodě a tradičním výrobním postupům. Pak už ani nepřekvapí, že zrání vína ve sklepě doprovází italská renesanční hudba. Prý to zlepšuje kvalitu. Vinařství Le Cinciole uvádí i největší světová encyklopedie vína od André Dominé mezi nejlepšími toskánskými vinařstvími. A důležité ocenění získalo také od Gambero Rosso, které každý rok hodnotí okolo 22 tisíc italských vín. Pouze tři Chianti Classico ročníku 2014 dostala nejvyšší ocenění “Tre Bicchieri”, jedno z nich je Chianti Classico 2014 od Le Cinciole.

Vinař

Le Cinciole

Hodnocení

Robert Parker – 92/100

Odrůda

Cuvée (70 % Cabernet Sauvignon, 15 % Syrah, 15 % Merlot)

Země původu

Vinařská oblast

Vinařská podoblast

Kvalitativní kategorie

,

Ročník

Obsah alkoholu

14,5 % obj.

Objem

0,75 l

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Camalaione IGT Toscana 2013“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.