Champagne René Schloesser
René Schloesser začal vyrábět šampaňské v roce 1929, kdy vozil bedničky šampaňského na kole do Damery a odtud vlakem do Paříže. Z vydělaných peněz přikupoval další vinice a tak začal originální příběh jedné z tradičních značek Champagne. Když se dcera Reného Schloessera vdala do rodiny Tribaut, vzniklo rodinné vinařství Tribaut-Schloesser, které dnes vyrábí 350 tisíc lahví šampaňského ročně, naprostou většinu exportuje do 30 zemí celého světa. Na počest zakladatele vyrábí jeho vnuci v omezené edici šampaňské pod značkou „Champagne René Schloesser“, jehož jsme exkluzivní distributor v ČR.
Co znamená označení Brut Nature
Do Brut Nature se dosage vůbec nepřidává a výsledkem je víno, které se spoléhá pouze na svůj přirozený (nature) zbytkový cukr, tedy přírodní cukr zbývající po kvašení. Někdy se označuje také jako Brut zero nebo Non dosé. Obsah cukru má do 3 g/l. Jde tak o nejsušší a nejvíce strohý styl šumivých vín, jehož výrazná mineralita, suchost a vysoká kyselost je ideální k výrazným, slaným jídlům. Za všech šumivých vín se nejlépe hodí k hranolkám a skvělé je ke grilovaným nebo smaženým rybám a měkkýšům (zejména ústřicím), s jejichž slaností si perfektně rozumí. Více o klasifikaci šumivých vín můžete zjistit tady.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.