Pinot Grigio prošlo v posledních letech podstatným vývojem, kdy získalo aroma, tělo i perzistenci díky dlouhé maceraci. Vyrábí se z dokonale zralých a pečlivě vybraných hroznů. Následuje dlouhá macerace na slupkách při nízké teplotě a odpočinek na kvasnicích po dobu více než šesti měsíců. Typický lískový ořech této odrůdy je kombinován s nečekanými bylinkami a výsledkem je skutečně pozoruhodná délka.
Měděné barva, lesklé s růžovými odstíny. Harmonický nos s vůní kandovaného pomeranče, malin a zralých meruněk. Na patře se zvlášť při lehce vyšší teplotě vína rozvinou středomořské tóny tymiánu, rozmarýnu a špetka zázvoru. Pikantní, objímající, vyvážená chuť se suchým a čistým závěrem. Hodí se k rybám a mořským plodům, ale především k předkrmům, které ještě zvýrazní tóny lískového oříšku. Můžete ho kombinovat s bílým masem, králíkem a perličkami, ale troufnout si můžete i na kombinaci s červeným masem.
Tenuta Skok je rodinné vinařství založené bratry Skokovými v roce 1968. V jejich práci dnes pokračuje další generace a obhospodařuje celkem 18 ha rodinných pozemků. Pouze 10 ha je ale určeno pro pěstování vinné révy, na zbylých rostou převážně lesy, protože rodina ctí zásadu, že chce žít v souladu s přírodou, ne ji drancovat. Centrem vinařství je pak starobylá Villa Jasbinae z 15. století.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.