Prosecco
Prosecco je nejpopulárnější šumivé víno Itálie a i u nás si rychle získalo podobnou oblibu. Vyrábí se s odrůdy Glera, někdy může obsahovat i další odrůdy pokud jde například o rosé variantu. Pěstuje se v regionech Veneto a Friuli-Venezia Giulia v severní Itálii. Má líbivé aroma s tóny zelených jablek, cukrového melounu, je spíše sušší, bez tříslovin, s vyšší kyselinou a nižším obsahem alkoholu. Celkově je velmi dobře pitelné a naopak není vhodné k archivaci. Více si o proseccu můžete přečíst tady.
Co znamená označení Brut
Brut je suchý styl šumivých vín s obsahem zbytkového cukru do 12 g/l. I když obsahuje už trochu přidaného cukru, stále chutná na patře suše. Jde o nejběžnější a nejoblíbenější styl a dobře se hodí k nepříliš sladkým pokrmům. Luxusní je kombinace s ústřicemi, jejichž slanost prfektně umocňuje kyselost vína. Skvělé je také ke smaženým, křupavým jídlům. Více o klasifikaci šumivých vín můžete zjistit tady.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.