Tenuta Le Calcinaie di Simone Santini
Tenuta le Calcinaie je vedené uznávaným Simonem Santinim, sídlí nedaleko „stověžatého“ města San Gimignano a vyrábí především známá bílá vína Vernaccia di San Gimignano, vše v bio kvalitě.
842Kč
Teodoro je cuvée vyrobené z hroznů odrůd Sangiovese, Merlot a Cabernet Sauvignon. Macerace probíhá v ocelových tancích při řízené teplota 7-8 dní, zrání pak v 25hl sudech 24 měsíců. Hluboká, temná, tmavě fialová barva. Intenzivní vůně rybízu, ostružin, karamelu, bylinek při grilování a tabáku. V ústech šťavnatá chuť červeného ovoce, opulentní tříslovinová textura, hedvábně dynamické s obdivuhodnou čistotou a perzistencí. Rozumí si s těstovinami s omáčkami a poté především se zvěřinou například dušenému jelenímu masu, pečené koroptvi, zajíci nebo grilovaným červeným masům.
Skladem
Tenuta le Calcinaie je vedené uznávaným Simonem Santinim, sídlí nedaleko „stověžatého“ města San Gimignano a vyrábí především známá bílá vína Vernaccia di San Gimignano, vše v bio kvalitě.
| Vinař | Tenuta Le Calcinaie di Simone Santini |
|---|---|
| Odrůda | Cuvée (75 % Sangiovese, 20 % Merlot, 5 % Cabernet sauvignon) |
| Země původu | |
| Vinařská oblast | |
| Vinařská podoblast | |
| Kvalitativní kategorie | |
| Ročník | |
| Obsah alkoholu | 14,5 % obj. |
| Objem | 0,75 l |
| Alergeny | Oxid siřičitý a siřičitany |
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.