JAK VYBRAT VÍNO Z CHIANTI? NÁKUPNÍ PRŮVODCE CHIANTI
Fattoria di Grignano
Fattoria di Grignano se může pochlubit opravdu dlouhou tradicí, víno se tady pěstovalo a vyrábělo už v 16. století, kdy toto panství darovala Kateřina Medicejská bankéři Enricu Gondimu. Nyní je ve vlastnictví rodiny Inghirami a díky stabilnímu finančnímu zázemí se vinařství může zaměřit na výrobu prvotřídních vín, modernizovat výrobu a vysadit a udržovat vinice produkující pouze ty nejlepší hrozny při minimální hustotě keřů na hektar. Vína z Grignana jsou charakteristická svojí elegancí, dobrou tříslovinou a komplexní vůní lesních plodů a koření. Od roku 2012 má většina vín certifikaci bio.
Supertoskánská vína
Termín supertoskánská vína (Super Tuscan) byl zavedený v sedmdesátých letech toskánskými vinaři, kteří nechtěli být svázaní pravidly pro výrobu Chianti. Většina supertoskánských vín dnes používá apelaci IGT Toscana, která dává při výrobě vína vinařům volnost a flexibilitu. Většinou se používají pro výrobu kupáží mezinárodní modré odrůdy Cabernet Sauvignon, Merlot nebo Syrah, ale také lokální Sangiovese. Typickým znakem supertoskánských je naopak téměř bez výjimky jejich vysoká cena. Více si o nich můžete přečíst v článku o supertoskánských vínech.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.