JAK VYBRAT VÍNO Z CHIANTI? NÁKUPNÍ PRŮVODCE CHIANTI
Fattoria di Grignano
Fattoria di Grignano se může pochlubit opravdu dlouhou tradicí, víno se tady pěstovalo a vyrábělo už v 16. století, kdy toto panství darovala Kateřina Medicejská bankéři Enricu Gondimu. Nyní je ve vlastnictví rodiny Inghirami a díky stabilnímu finančnímu zázemí se vinařství může zaměřit na výrobu prvotřídních vín, modernizovat výrobu a vysadit a udržovat vinice produkující pouze ty nejlepší hrozny při minimální hustotě keřů na hektar. Vína z Grignana jsou charakteristická svojí elegancí, dobrou tříslovinou a komplexní vůní lesních plodů a koření. Od roku 2012 má většina vín certifikaci bio.
vinclub.cz –
Temně rudá barva, oranžový meniskus, velmi dobrá viskozita, trochu vinný kámen, což se dá u šestnáctiletého vína očekávat
Intenzivní ovocná vůně, harmonická
Na patře tmavé zralé ovoce, ostružiny, elegantní struktura
Závěr střední s projevem kyseliny
Celkově vysoce vyzrálé chianti, ještě má potenciál zrání
Hodnocení 88/100