Terrasses Rouge 2016

260

(Hodnocení: 1)

Cuvée z odrůd Grenache a Syrah. Barva temně rubínová, v nose intenzivní, kořenité tóny (především černý pepř) a červené bobulové ovoce. V ústech velmi dobře vyvážené víno se zakulacenými tříslovinami a svěžím aroma bobulového ovoce s trochou květin a koření. Velmi lehce se páruje s jídlem – od nekomplikovaných jídel jako je pizza, kebab, zeleninové páje, saláty nebo klobásky a jiné uzeniny až po ambicioznější kuchařské kreace jako jsou teriny, drůbež (perlička, krocan) nebo pečená a grilovaná masa.

“Ročník 2016 přináší přesně to, co od tohoto vína jeho obdivovatelé očekávají – hodně ovoce, komplexnost, plnost a půvab. Od začátku do konce v něm hrají prim pikantní tóny malin a trocha středozemních bylinek podpořené ještě jemnými, hedvábnými tříslovinami a vyváženou kyselinou.” (92/100 – Wine Advocate)

Není skladem

Není skladem

Katalogové číslo: 61-PE-R11-2016 Kategorie:

Od jakého vinaře je toto víno?

Vinařství Château Pesquié na úpatí hory Mont Ventoux je spravované už třetí generací vinařů z rodiny Chaudière. Vinaři z této rodiny byli u vzniku apelace AOC Côtes du Ventoux a stali se jejími průkopníky a jako jedni z prvních se zaměřili na nový způsob pěstování zdůrazňující kvalitu a udržitelnost. Podařilo se jim tak vybudovat a udržet si pověst jednoho z nejvýznamnějších vinařství apelace Ventoux AOC a oblasti jižní Rhony.

Vinař

Château Pesquié

Hodnocení

90/100 – Wine Advocate
16,5/20 – Jancis Robinson
91/100 – JebDunnuck.com

Odrůda

Cuvée (60 % Grenache, 40 % Syrah)

Země původu

Vinařská oblast

Vinařská podoblast

Kvalitativní kategorie

Ročník

Nejlepší k pití

Nyní-2022

Obsah alkoholu

14,0 % obj.

Objem

0,75 l

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany

1 recenze Terrasses Rouge 2016

  1. VinoteriaCz

    Temně rudá barva, intenzivní ovocná vůně.
    Na patře dominuje ovoce, maliny, ostružiny, jemná kyselina a sametová třísloviny, která prochází až do středního závěru.

Přidat recenzi

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *