Grilovanou chobotnici si běžně můžete dát třeba na dovolené. Ale celé menu postavené na chobotnici už tak běžné není. Právě takový zážitek jsme pro vás připravili na degustační večeři v MIELE Center Vlášek. Chobotnice přímo přes vámi rozbourá a jednotlivé pokrmy z nich připraví šéfkuchař Miloš Linhart. K tomu samozřejmě pečlivě napárovaná vína, všechna rakouská a většinou oceněná nezávislými degustátory jako mimořádná.
Začneme tataráčkem z chobotnice, k němu bude rakouské šumivé bio víno. Následuje oblíbené carpaccio s veltlínem z Wachau z nejvyšší řady Smaragd. Nebude chybět risotto s pečenou chobotnicí, k němu vyzkoušíme vůbec jedno z nejlepších rakouských rulandských modrých vín. A vrcholem bude grilovaná chobotnice, k ní Pinot Blanc, který zrál 12 měsíců v jemných barikových sudech. Jako dezert pečené hrušky s amaretti doprovázené skoro deset let zrajícím ušlechtile sladkým pinotem.
Dopřejte si nezapomenutelný zážitek s příchutí moře.
Menu
Amuse bouche
Tataráček z chobotnice s řapíkatým celerem
Schwips weiss 2020, Weingut Thomas Hareter (Burgenland)
***
Předkrm
Carpaccio z chobotnice s limetkovou majonézou, smažené kapary a divoké byliny
Steinporz Grüner Veltliner Smaragd 2018, Weingut Nothnagl (Wachau)
***
První chod
Risotto z jeruzalemskéko artičoku s pečenou chobotnicí, chorizo espumou
Pinot Noir Reserve 2015, Weingut Pöckl (Burgenland)
***
Druhý chod
Grilované chapadlo z chobotnice s cizrnovým pyré, olivy taggiasca, fenyklová rajčátka
Pinot Blanc Ried Satz Leithaberg DAC 2016, Weingut St. Zehetbauer (Burgenland)
***
Dezert
Pečené hrušky na citronech s Amaretti
Pinot Blanc Beerenauslese 2012, Weingut Peter Schandl (Burgenland)
***
Termín:
pátek 24. září 2021, od 19 do 22 hodin
Místo:
Miele Center Vlášek, Mrštíkova 2140/11 (naproti OC Futurum), Hradec Králové
Cena:
1750 Kč
Včas si rezervujte místo, třeba celý stůl, vezměte s sebou přátele a přijďte si užít příjemný večer s dobrým jídlem a vínem.
Registrujte se na webu a budete dostávat pozvánky na další podobné akce.
Informace o události najdete také na Facebooku – www.facebook.com/vinoteriacz/events.