V úterý jsme se na klubové degustaci zdárně propili až ke Cabernetu z roku 2011, který byl opravdu „v nejlepší formě“. Další víno, které chutnalo, byl St. Laurent 2013 z „vinařské stáje“ Siegl Wein. Merlot Sinner 2013 od St. Zehetbauer byl také skvělý, ale bohužel už je kompletně vypitý…
Obaly z úvodní části večera (nahoře na obrázku) mluví za vše…
Raritou večera bylo dezertní víno Bouvier z roku 2000. Jde o málo známou odrůdu bílého vína, v Evropě se pěstuje na ploše cca. 500 ha, z toho polovina v Burgenlandu. Zajímavý je opravdu pikantní kyselinkou, která ve spojení s vyšším obsahem zbytkového cukru dává velmi – ale opravdu velmi – zajímavé víno.
Obě nejlepší dostupná vína z poslední degustace najdete na e-shopu:
Cabernet 2011, Weingut Peter Schandl
St. Laurent 2013, Weingut Siegl