Termín: pátek 28. ledna 2022, od 18 do 22 hodin
Místo: Restaurace U Motlů, Blodkova 470, Hradec Králové
Cena: 1200 Kč (v ceně je zahrnuto 4chodové menu a párování vína, podrobnosti níže)
Skleničku vína si s vepřovým spojí asi málokdo, nicméně třeba v Alsasku si zase nedovedou bez rieslingu představit místní specialitu choucroute (šukrut) – zelí, vepřové, klobásy a vařené brambory. Právě takovou kombinaci můžete ochutnat během večera s dobrým jídlem a pitím v Restauraci U Motlů.
Menu je sestaveno z typických německých specialit – presskopf, což je želé vzniklé vařením vepřového a zeleniny ve víně, trochu připomíná naši tlačenku. Hlavní chod je šukrut, domácí zelí s vařenými bramborami, na kterých se podává pečená vepřová kotleta, uzené a klobása. Jako dezert bude klasický štrůdl s vanilkovou omáčkou.
Víno bude z německých oblastí Mosel a Rheinessen, kde je riesling jeden z nejlepších. Včas si rezervujte místo, třeba celý stůl, vezměte s sebou přátele a přijďte si užít rieslingy s typickými německými specialitami.
Menu
Presskopf s vepřovým a zeleninou
Schloss Marienlay Riesling Trocken 2020, Reichsgraf von Kesselstatt / Mosel
***
Šukrut s vepřovou kotletou, uzeným a klobásou
Riesling fleißiges Lieschen 2020, Weingut Lisa Bunn / Rheinessen
***
Trhané vepřové, okurka, chléb
Waldracher Sonnenberg Riesling Trocken 2019, Herbert Steffes / Mosel
***
Dezert
Štrůdl s vanilkovou omáčkou
Goldtröpfchen Kabinett 2018, Nik Weis St. Urbans-Hof / Mosel
***
Jídla a pití bude opravdu dost. Pokud by přece jenom někomu víno nestačilo, může si na závěr objednat další třeba po skleničce.
Registrujte se na webu a budete dostávat pozvánky na další podobné akce.
Informace o události najdete také na Facebooku – www.facebook.com/vinoteriacz/events.