Termín: pátek 13. ledna 2023, od 18 do 22 hodin
Místo: Restaurace U Motlů, Blodkova 470, Hradec Králové
Cena: 1400 Kč (v ceně je zahrnuto 4chodové menu a párování vína, podrobnosti níže)
Skleničku vína si s vepřovým spojí asi málokdo, nicméně třeba v Alsasku si zase nedovedou bez rieslingu představit místní specialitu choucroute (šukrut) – zelí, vepřové, klobásy a vařené brambory. Právě takovou kombinaci můžete ochutnat během večera s dobrým jídlem a pitím v Restauraci U Motlů.
Menu je sestaveno z typických německých specialit – presskopf, což je želé vzniklé vařením vepřového a zeleniny ve víně, trochu připomíná naši tlačenku. Hlavní chod je šukrut, domácí zelí s vařenými bramborami, na kterých se podává pečená vepřová kotleta, uzené a klobása. Jako dezert bude klasický štrůdl s vanilkovou omáčkou.
Víno bude z vinařských oblastí, kde je riesling nejlepší – Mosel a Rheinessen v Německu, Wachau v Rakousku – celkem od 6 různých vinařů. Včas si rezervujte místo, třeba celý stůl, vezměte s sebou přátele a užijte si riesling s tradičními německými specialitami.
Menu
Schloss Marienlay Riesling Trocken 2021, Reichsgraf von Kesselstatt / Mosel
***
Presskopf s vepřovým a zeleninou
Riesling fleißiges Lieschen 2021, Weingut Lisa Bunn / Rheinessen
***
Šukrut s vepřovou kotletou, uzeným a klobásou
Burgberg Riesling Federspiel 2021, Weingut Nothnagl / Wachau
***
Trhané vepřové, okurka, chléb
Waldracher Sonnenberg Riesling Kabinett Trocken 2020, Herbert Steffes / Mosel
***
Stein am Rain Riesling Federspiel 2021, Weingut Schmelz / Wachau
***
Dezert
Štrůdl s vanilkovou omáčkou
Bockstein Kabinett 2019, Nik Weis St. Urbans-Hof / Mosel
***
Jídla a pití bude opravdu dost. Pokud by přece jenom někomu víno nestačilo, může si na závěr objednat další třeba po skleničce. Přijďte si užít festival nejlepších rieslingů.
Registrujte se na webu a budete dostávat pozvánky na další podobné akce.
Informace o události najdete také na Facebooku – www.facebook.com/vinoteriacz/events.