Dvě, tři ingredience, většinou lokální, vždy v perfektní kvalitě. To je základ, ze kterého vychází typická italská kuchyně, kterou si oblíbil celý svět. Její kouzlo ale není jen v jídle, ale i ve způsobu, jakým si Italové jídlo užívají. Večer vytáhnou stoly na chodník nebo náměstí, snesou jídlo na stůl, otevřou několik lahví vína, večeří a nikam nespěchají. Kulisy historických domů celý zážitek ještě umocňují. Právě takovou večeři můžete zažít i v Hradci v malebném atriu kaple sv. Jana Nepomuckého, které navodí tu správnou atmosféru Itálie.
Menu obsahuje pestrou paletu typických italských jídel – suppa verde, vitelo tonnato, spaghetti piselli e tonno, bistecca di manzo con finferli a na závěr tradiční dezert „tisíc lístků“ Millefoglie. Menu sestavil a připraví Miloš Linhart, který pracoval mimo jiné jako chef v michelinských restauracích hotelu Four Seasons v Praze a Florencii.
K jídlu budou párována vína z jihotyrolského vinařství Tenuta Kornell – především vína z nejvyšší řady – bílý AICHBERG a červený STAVES Cabernet Riserva. K dezertu bude moselský Goldtröpfchen Kabinett od Nik Weis St. Urbans-Hof.
Přijďte si užít italský večer se vším, co k tomu patří.
Menu
Amuse bouche
Suppa verde/”Zelená polévka” s okurkou, kalamary a bazalkou
COSMAS Sauvignon Blanc 2018, Tenuta Kornell, Alto Adige
***
Předkrm
Vitelo tonnato, il pane di altamura/Telecí s tuňákovou omáčkou, altamurský chléb
GRIS Pinot Grigio 2018, Tenuta Kornell, Alto Adige
***
První chod
Spaghetti piselli e tonno/Špagety s čerstvým hráškem a tuňákem
AICHBERG Pinot Bianco Chardonnay Sauvignon Blanc 2017, Tenuta Kornell
***
Druhý chod
Bistecca di manzo con finferli e romanesco e tartufo/Hovězí svíčková s čerstvými liškami, pyré z romanesca, lanýžová omáčka
STAVES Cabernet riserva 2015, Tenuta Kornell, Alto Adige
***
Dezert
Millefoglie e more/Tradiční dezert “tisíc lístků” s ostružinami
Goldtröpfchen Kabinett 2018, Nik Weis St. Urbans-Hof, Mosel
***
Termín:
pátek 17. července 2020, od 18 do 22 hodin
Obsazeno. Můžeme Vám dát ale vědět, pokud se místo uvolní. Napište.
Místo:
Městská hudební síň, Zieglerova 91, Hradec Králové
Cena:
1600 Kč
Včas si rezervujte místo, třeba celý stůl, vezměte s sebou přátele a přijďte si užít příjemný večer s dobrým jídlem a vínem.
Registrujte se na webu a budete dostávat pozvánky na další podobné akce.
Informace o události najdete také na Facebooku – www.facebook.com/vinoteriacz/events.