Italský večer pod hvězdami

Dvě, tři ingredience, většinou lokální, vždy v perfektní kvalitě. To je základ, ze kterého vychází typická italská kuchyně, kterou si oblíbil celý svět. Její kouzlo ale není jen v jídle, ale i ve způsobu, jakým si Italové jídlo užívají. Večer vytáhnou stoly na chodník nebo náměstí, snesou jídlo na stůl, otevřou několik lahví vína, večeří a nikam nespěchají. Kulisy historických domů celý zážitek ještě umocňují. Právě takovou večeři můžete zažít i v Hradci v malebném atriu kaple sv. Jana Nepomuckého, které navodí tu správnou atmosféru Itálie.

Menu obsahuje pestrou paletu typických italských jídel – levandulový makronek, mušle sv. Jakuba, ravioly a jako hlavní chod steak z nízkého roštěnce. Na závěr vyhlášený italský dezert “Profiterole”. Menu sestavil a připraví Miloš Linhart, který pracoval mimo jiné jako chef v michelinských restauracích hotelu Four Seasons v Praze a Florencii.

K jídlu budou párována vína z jihotyrolského vinařství Tenuta Kornell – COSMAS Sauvignon Blanc, GRIS Pinot Grigio a z nejvyšší řady červených vín STAVES Cabernet Riserva. Dále populární italská bílá odrůda Vernaccia a k dezertu bude moselský Goldtröpfchen Riesling Spätlese od Reichsgraf von Kesselstatt.

Přijďte si užít italský večer se vším, co k tomu patří.

Menu

Amuse bouche
Levandulový makronek plněný foie gras
COSMAS Sauvignon Blanc 2019, Tenuta Kornell / Alto Adige

***

Předkrm
Mušle sv. Jakuba, hráškovo-mátové pyré, mandlová pěna
GRIS Pinot Grigio 2018, Tenuta Kornell / Alto Adige

***

První chod
Raviola plněná hříbky, taleggio espuma, prach z červené řepy
Vernaccia Di San Gimignano DOCG Campo della Pieve 2017, Il Colombaio di Santachiara / Toscana

***

Hlavní chod
Vyzrálý nízký roštěnec, jablečno-celerový krém, chřest, letní lanýž
STAVES Cabernet riserva 2016, Tenuta Kornell / Alto Adige

***

Dezert
Profiterole plněné krémem z granátového jablka, citronová omáčka, maliny
Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese 2016, Reichsgraf von Kesselstatt / Mosel

***

Termín:
pátek 16. července 2021, od 18 do 22 hodin

Místo:
Městská hudební síň, Zieglerova 91, Hradec Králové

Cena:
1800 Kč

Městská hudební síň Hradec Králové - atrium

Včas si rezervujte místo, třeba celý stůl, vezměte s sebou přátele a přijďte si užít příjemný večer s dobrým jídlem a vínem.

Registrujte se na webu a budete dostávat pozvánky na další podobné akce.

REZERVUJTE SI MÍSTO NA FOOD & WINE

Místo na akci si rezervujte na info@vinoteria.cz. Rezervace je nutná.

Počet míst na akci je omezený a bohužel není v našich silách informovat o počtu volných míst v reálném čase. Proto prosím počítejte s tím, že někdy nemusíme být schopni vyhovět Vašemu požadavku na rezervaci. Děkujeme za pochopení.

Informace o události najdete také na Facebooku – www.facebook.com/vinoteriacz/events.

0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Košík

Top