Vinařství Libor Veverka

Libor Veverka založil své rodinné vinařství v roce 1992. Navázal tak opět na dlouhou rodinnou tradici pěstování révy a výroby vína. Zaměřuje se na kvalitní přívlastková vína, pro jejichž výrobu považuje za základní podmínku zdravý a perfektně vyzrálý hrozen. Aby mohl sám ovlivňovat a kontrolovat kvalitu hroznů, byla dalším logickým krokem výsadba vlastních vinic.

Celkově pan Veverka hospodaří na 15 ha vinic vysázených na prvotřídních viničních tratích v Čejkovicích. Při pěstování révy i výrobě vína spojuje moderní technologie a postupy, vždy však s mimořádným ohledem k přírodě i zdraví konzumenta. Díky vysoké kvalitě hroznů vyrábí vína, která jsou opravdovým přírodním produktem s pouze přirozeným, přírodním obsah cukru a kyselin.

Sortiment vinařství tvoří z největší části vína suchá. Výjimkou jsou vína odrůd, které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů. U nich se zachovává příjemný zbytek přírodního hroznového cukru. Specialitou vinařství je také barikové víno zrající ve francouzských sudech. A zajímavostí je určitě také lisování oleje z hroznových jader a výroba domácích hroznových džemů.

www.vinoveverka.cz

Vinařství Veverka

Košík

loader