Chianti Classico Le Cinciole DOCG 2013

475

(Hodnocení: 1)

Hrozny pro výrobu tohoto vína jsou sklízeny ručně a pečlivě vybírány. Jemně rozdrcené jsou uložené v cementových kádích po dobu 10-15 dnů. Během přirozeného alkoholového kvašení se mošt průběžně kontroluje, aby teplota nepřekročila 30 ° Celsia. Po alkoholickém kvašení je víno převezeno do nádrží pro malo-mléčnou fermentaci, která je obvykle ukončena do konce prosince. Pak je víno je nalito do 20hektolitrových sudů, kde zraje po dobu 12 měsíců. Lahvuje se obvykle v březnu.

Nezávislé hodnocení
Gambero Rosso

Není skladem

Není skladem

JAK VYBRAT VÍNO Z CHIANTI? NÁKUPNÍ PRŮVODCE CHIANTI

Le Cinciole

Stranou civilizace, v kopcích jižně od Florencie vytváří Luca a Valeria Orsini organická nepřikrášlená Sangiovese. Jako u většiny špičkových vinařů je i tady vše podřízeno respektu k přírodě a tradičním výrobním postupům. Pak už ani nepřekvapí, že zrání vína ve sklepě doprovází italská renesanční hudba. Prý to zlepšuje kvalitu. Vinařství Le Cinciole uvádí i největší světová encyklopedie vína od André Dominé mezi nejlepšími toskánskými vinařstvími. A důležité ocenění získalo také od Gambero Rosso, které každý rok hodnotí okolo 22 tisíc italských vín. Pouze tři Chianti Classico ročníku 2014 dostala nejvyšší ocenění „Tre Bicchieri“, jedno z nich je Chianti Classico 2014 od Le Cinciole.

Vinař

Le Cinciole

Odrůda

Země původu

Vinařská oblast

Vinařská podoblast

Kvalitativní kategorie

,

Ročník

Obsah alkoholu

13,0 % obj.

Objem

0,75 l

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany

1 recenze Chianti Classico Le Cinciole DOCG 2013

  1. Vinclub.cz

    Plné chianti, krásně ovocné, tóny třešní a tmavého bobulového ovoce, dobrá struktura s pevnou tříslovinou. Tohle vino bude na vrcholu klidně až za pět až deset let. Takhle má vypadat dobře chianti.
    Hodnocení 89/100

Přidat recenzi

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *